Pieczone przepiórki

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczone przepiórki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 - 8 przepiórek

świeżych lub rozmrożonych

wytrybowanych

1 łyżka oliwy

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać trzepaczką. Włożyć przepiórki i starannie natrzeć je marynatą wewnątrz i na zewnątrz. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Rozgrzać piekarnik do 175°C. 2 łyżki oliwy rozgrzać na średnim ogniu na patelni o grubym dnie i z żaroodporną rączką. Przepiórki osączyć z nadmiaru marynaty i obsmażyć na mahoniowy kolor (około 3 minut z każdej strony). Patelnię wstawić do piekarnika na 9 minut. Podawać natychmiast z sosem paprykowo-klonowym.

powrót

Podobne przepisy

Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Wieprzowina calypso
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Osso buco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.