Claire Robinson

Pieczone pomidorki czereśniowe


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczone pomidorki czereśniowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 miarki pomidorków czereśniowych *

3 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

sól i pieprz do smaku

 

 

 

Przygotowanie:


Pomidorki przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy 3 ząbki czosnku. Całość skrapiamy trzema łyżkami oliwy z pierwszego tłoczenia. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury dwustu stopni Celsjusza przez 20 minut. I gotowe!

powrót

Podobne przepisy

Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.