Jacques Reymond

Pieczone kiełbaski


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia cypryjska

Pieczone kiełbaski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300-400 g mielonej wieprzowiny

300-400 g mielonej jagnięciny

1 duża cebula

drobno posiekana

½ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki

1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu

1 płaska łyżka mielonych goździków

sól

świeżo mielony pieprz

250 g wieprzowej sieci otrzewnej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce mięso, cebulę, natkę, cynamon i goździki. Dopraw solą i pieprzem. Zanurz na minutę sieć otrzewnej w gorącej wodzie z dodatkiem octu, a następnie opłucz zimną wodą. Rozłóż sieć na blacie i podziel na 10 kwadratowych części. Nakładaj na każdy kawałek porcję farszu i formuj grube kiełbaski, delikatnie i ściśle owijając mięso siecią. Nabij kiełbaski na szpadki do grillowania i piecz na ruszcie, często obracając. Kiedy tłuszczowa sieć się stopi, kiełbaski są gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Indyk w ziołach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rostbef wołowy gotowany z jajkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Sałatka z wątróbką i malinowym dressingiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak pieczony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.