Pieczone jabłka z selerem i orzechami

Pieczone jabłka z selerem i orzechami
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrany seler ucieramy na grubej tarce i smażymy na oleju sezamowym z pieprzem ziołowym oraz sosem sojowym przez kilka minut na małym ogniu. W jabłkach wydrążamy gniazda nasienne i smarujemy je olejem wymieszanym z cynamonem. Wypełniamy je pastą selerową. Na wierzchu kładziemy kawałek sera pleśniowego i połówkę orzecha włoskiego. Wkładamy na blaszce do piekarnika i pieczemy ok. 20 min w temp. 180 stopni C. Podajemy z chutneyem śliwkowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA