Jennifer  Paterson

Pieczone głuszce z Dunthreath


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczone głuszce z Dunthreath
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 głuszec na osobę

jabłka

masło

sól i świeżo mielony czarny pieprz

plastry przerośniętego boczku

 

 

Przygotowanie:


Nadziej każdego sprawionego głuszca cząstką jabłka i kawałkiem masła. Dopraw solą i pieprzem mięso wewnątrz i na zewnątrz i troskliwie owiń plastrami boczku. Nalej wody do brytfanny na wysokość 1-1,5 cm., ułóż mięso i przykryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 45 min. Zdejmij folię i wylej ciecz z naczynia. Zdejmij plastry boczku. Podnieś temperaturę do 230 stopni C i piecz 10 min. do zbrązowienia mięsa.

powrót

Podobne przepisy

(odc.017) gulasz z kurczaka z pieczarkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ratatouille z grillowanym stekiem i szafranowym ryżem
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałata z gotowaną cielęciną
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.