Gary  Rhodes

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 żabnica

posolona mąka do obtoczenia

olej do smażenia

2 kawałki masła do smażenia

4 plastry szynki parmeńskiej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Z ryby ściągnij skórę. Podziel na porcje. Obtocz je w posolonej mące. Wlej olej na patelnię z żaroodporną rączką. Rozgrzej patelnię i połóż rybę. Dociśnij, żeby równo się przysmażyła. Gdy będzie złocista, przewróć. Dołóż na patelnię kawałek masła, a drugim posmaruj porcję ryby. Wstaw całość na 8-10 minut do rozgrzanego piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.