Delia  Smith

Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag filetów z ogona dorsza lub łupacza

pasta tapenade

 

 

Przygotowanie:


Rybę starannie osuszamy, zwijamy, kładziemy na natłuszczonej blasze. Na wierzch nakładamy łyżkę tapenady, ozdabiamy listkiem bazyli, zamoczonym w oliwie oraz czarną oliwką i pieczemy 20-25 minut w 160 stopniach Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Gołąbki
Risotto z łososiem, brokułami i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Morszczuk z melisą clarissy dickson-wright
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.