Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety dowolnej ryby (np. serioli)

sól i pieprz

1 łyżeczka oliwy

 

Purée:

2 filiżanki słodkich ziemniaków

1 łyżka mleka sojowego

1 łyżeczka oliwy

pół łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Rybę przyprawić z obu stron i umieścić na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do dołu. Zrumienić, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.

powrót

Podobne przepisy

Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.