Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety dowolnej ryby (np. serioli)

sól i pieprz

1 łyżeczka oliwy

 

Purée:

2 filiżanki słodkich ziemniaków

1 łyżka mleka sojowego

1 łyżeczka oliwy

pół łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Rybę przyprawić z obu stron i umieścić na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do dołu. Zrumienić, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.