Jacques Reymond

Pieczona ryba z pikantnym nadzieniem i tahini


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia libańska

Pieczona ryba z pikantnym nadzieniem i tahini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 ząbki czosnku

1 chili

50 g orzechów włoskich

1 łyżka posiekanych liści i łodyżek kolendry

1 łyżka oliwy

½ łyżeczki soli

½ szklanki soku z cytryny

½ szklanki tahini (pasty sezamowej)

woda

½ łyżeczki soli

2 dorady albo inne morskie ryby o białym

zwartym mięsie (po 500 g każda)

oczyszczone

½ łyżeczki papryki w proszku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200º C. Zmiel pulsacyjnie w malakserze czosnek, chili, orzechy oraz kolendrę. Dodaj oliwę i sól, przemieszaj wszystko i ods

powrót

Podobne przepisy

Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Halibut w oliwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rosti ziemniaczane z rybą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.