Jacques Reymond

Pieczona ryba faszerowana


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska

Pieczona ryba faszerowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duża dorada albo inna morska ryba o zwartym mięsie

filety oddzielnie

a skóra

głowa i ogon zostawione w całości

700 g filetu z dwóch innych rodzajów ryb – morskiej i rzecznej

np. makreli i karpia

2 cebule

pokrojone na cząstki

do zmielenia

4 marchewki

pokrojone na kawałki

do zmielenia

mały pęczek natki pietruszki

drobno posiekanej

180 g pokruszonej macy albo herbatników

2 jajka

1½ łyżki wody

100 g mielonych migdałów

2 łyżki oleju roślinnego

2 szczypty soli

biały pieprz

3 cebule

pokrojone na plasterki

2 marchewki

pokrojone na plasterki

liść laurowy

300 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Włó

powrót

Podobne przepisy

Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Burgery rybne z sałatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
Łosoś z czosnkiem niedźwiedzim*
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.