Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą

Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryki dokładnie umyj, osusz i wyjmij od góry gniazda z pestkami, natrzyj solą w środku. Kuskus wsyp do miski i zalej wrzątkiem. Dodaj trochę wrzątku do lekkiego podniesienia się kuskusu. Gotową kaszę rozkrusz w palcach i dodaj do niej obranego, posiekanego pomidora, rybę, czosnek, natkę pietruszki i cebulę. Dobrze dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nafaszeruj papryki, na każdą rozbij jedno jajko i wstaw do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie przygotuj sos. W rondlu na oliwie przesmaż cebulę z pomidorami, czosnkiem i ostrą papryczką, po czym dodaj do bulionu i gotuj aż zgęstnieje. Na końcu dopraw ziołami i pieprzem oraz solą. Na talerzu wylej sos, a na niego połóż paprykę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA