Pieczona górka cielęca

Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

Pieczona górka cielęca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g górki cielęcej

do marynaty mięsa i sałatki świeże zioła: szałwia, bazylia, tymianek

3 cytryny

oliwa z oliwek - 1 łyżka

1 cukinia

2 zielone szparagi

2 białe szparagi

chili do smaku

1 marchewka

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Cielęcinę oczyszczamy z błon, marynujemy w soku cytrynowym, ziołach, doprawiamy solą i pieprzem, pieczemy w piekarniku 180 st.C. ok. 8-10 minut. Cukinię myjemy, szparagi oczyszczamy i tniemy warzywa w cienkie paski. Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ziołami. Podajemy sałatkę z ciepłym, pokrojonym mięsem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.