Jola Słoma

Pieczona cukinia z serem


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 21849

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cukinia

10 dag sera rokpol

100 ml oliwy z oliwek

1 łyżeczka suszonego tymianku

2 gałązki świeżego rozmarynu

1 łyżeczka sosu sojowego

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w podłużne plastry cukinię smarujemy wymieszaną oliwą z sosem sojowym, tymiankiem i posiekanym rozmarynem. Na wierzch kładziemy cienkie plastry sera. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Kluski z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rozgrzewająca kasza gryczana
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.