Sophie Grigson

Pieczeń z antrykotu


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pieczeń z antrykotu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 antrykot z podciętą kością

przygotowany do pieczenia (ok. 5 kg)

musztarda dijońska

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C. Natrzyj mięso musztardą, solą i pieprzem i piecz niecałe 3 godziny. Po pół godzinie przykryj antrykot folią aluminiową. Pod koniec pieczenia wbij metalowy szpikulec głęboko w środek mięsa, wyjmij po 30 sekundach i przyłóż do wewnętrznej części nadgarstka. Kiedy szpikulec jest gorący, mięso jest całkowicie wypieczone. Wyjmij mięso z piekarnika i odłóż na 10 min, żeby „odpoczęło”. Oddziel je od kości i pokrój ostrym nożem na plastry, przytrzymując widelcem.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Wołowina z woka z liśćmi la lot
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Steki z grillowanymi warzywami i tortillą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kiełbaski „whistle stop”
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.