Ricardo Larrivee

Pieczeń wołowa


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczeń wołowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2,2 kg wołowiny z kością (kość należy odciąć

a następnie przywiązać sznurkiem)

1 łyżka musztardy ziarnistej

1 łyżka stopionego masła

2 łyżeczki brązowego cukru

2 pory pokrojone w 10-centymetrowe kawałki (tylko białe części)

3 cebule

pokrojone w plastry 0,5 cm

1 łyżka oliwy

½ szklanki (125 ml) bulionu drobiowego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Dopraw mięso solą i pieprzem. Ułóż w brytfannie kością do dołu. W misce połącz musztardę, masło i cukier. Posmaruj mięso. W sam środek mięsa wbij termometr. Piecz 20 minut. Pory i cebulę skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa wokół pieczeni i dodaj bulion. Piecz 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże temperaturę 63 stopni C. Wołowina będzie średnio wypieczona. Przełóż mięso na talerz. Nakryj folią aluminiową i odstaw na kwadrans.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Empanady z grilla
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Piersi kacze w pomarańczach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Sztuka mięsa Franciszka Józefa
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.