Pieczeń wieprzowa

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczeń wieprzowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka kminu w ziarnach

1 łyżeczka kolendry w ziarnach

2 kg łopatki wieprzowej z kością

z naciętą skórą

oliwa do skropienia

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 140 stopni C. W moździerzu utłucz kmin z kolendrą. Umieść mięso w dużej brytfannie, skrop oliwą i natrzyj przyprawami. Obficie dopraw solą morską i pieprzem. Piecz 30 minut, aż mięso się zrumieni i wyjmij z piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni C. Zwilż duży arkusz papieru do pieczenia i nakryj nim wieprzowinę, wsuwając brzegi pod spód. Wstaw mięso z powrotem do piekarnika i piecz 2 godziny lub do czasu, gdy mięso zmięknie. Odstaw pieczeń na 10 minut, żeby odpoczęła. Pokrój i podaj z pieczonymi ziemniakami i papryką.

powrót

Podobne przepisy

Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasztet z czerwoną nitką
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Burrito
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Marynowana pierś z kurczaka
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.