Delia  Smith

Pieczeń wieprzowa z chrupiącą skórką


Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczeń wieprzowa z chrupiącą skórką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek schabu ze skórą

1 łyżka stołowa gruboziarnistej soli

 

 

Przygotowanie:


Skórę wycieramy do sucha, nacinamy ostrym nożem i posypujemy solą, wcierając ją w nacięcia. Pieczemy pół godziny w maksymalnie rozgrzanym piekarniku, a następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni Celsjusza i pieczemy po 30 minut na każde pół kilo mięsa. Podajemy z nadziewanymi, pieczonymi jabłkami.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kurczaka i groszku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Klasyczny pudding ze stekiem i cynadrami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.