Grzegorz  Łapanowski

Pieczeń Monatowej


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8322

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g rostbefu

cebula

sól

pieprz

oliwa do obsmażenia

3 pieczarki

1/2 szklanki zalewy octowej pozostałej z marynowania

 

Marynata

gorczyca

ziele angielskie

pieprz

liście laurowe

1/4 szklanki octu jabłkowego

3/4 szklanki wody

kilka ziaren kolendry

 

Dodatki

liście szpinaku

konfitura cebulowa

migdały

Przygotowanie:

Przygotować marynatę. Ocet wymieszać z wodą, dodać korzenie i cebulę pokrojoną w piórka. Całość podgrzać, ale nie gotować i ciepłą marynatą zalać oczyszczone mięso. Odstawić na 24h. Po tym czasie mięso dokładnie osuszyć i obsmażyć dodając pieczarki i cebulę. Dusić pod przykryciem lub wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20-30 minut. Podawać na liściach szpinaku z konfiturą cebulową i migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Curry z wołowiny
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.