Ainsley Harriot

Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże pieczarki

łyżka oliwy

pomidorki koktajlowe

kremowy ser czosnkowy

na przykład boursin

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki opłukać i osuszyć, wykręcić nóżki. Wlać oliwę na patelnię, nadającą się do zapiekania w piekarniku, ułożyć ciasno grzyby blaszkami do góry. Na każdym kapeluszu umieścić dwie połówki pomidorka. Na pomidorku położyć sporą grudkę sera. Podsmażyć na średnim ogniu całość, aż grzyby zmiękną i puszczą sok, a ser zacznie się topić. Wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut.

powrót

Podobne przepisy

Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Mini tatin z porami i boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.