Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Oceń przepis:
68 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Desery

Składniki:

  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 2 galaretki owocowe (dowolne smaki)
  • 500 ml wrzątku
  • 2 szklanki świeżych malin
  • (ilość owoców może być większa i ich rodzaj różny)
  • 300 g biszkoptów
  • 200 g masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Miękkie masło krótko miksujemy, dodajemy pokruszone biszkopty i mieszamy.
Wykładamy do szklanej formy, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę miksujemy i jak zacznie sztywnieć, powoli dolewamy galaretki, ciągle miksując.
Na koniec dodajemy owoce i mieszamy. Wylewamy masę na spód z biszkoptów i wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA