Marieta  Marecka

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 ml śmietanki kremówki

2 galaretki owocowe (dowolne smaki)

500 ml wrzątku

2 szklanki świeżych malin

(ilość owoców może być większa i ich rodzaj różny)

300 g biszkoptów

200 g masła

Przygotowanie:

Miękkie masło krótko miksujemy, dodajemy pokruszone biszkopty i mieszamy.
Wykładamy do szklanej formy, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę miksujemy i jak zacznie sztywnieć, powoli dolewamy galaretki, ciągle miksując.
Na koniec dodajemy owoce i mieszamy. Wylewamy masę na spód z biszkoptów i wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bezy z kremem bananowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.