Pesto

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30g orzeszków piniowych

30g parmezanu

2 łyżki posiekanego czosnku

150ml oliwy z oliwek

sok z 1 cytryny

świeża kolendra

pęczek bazylii

 

 

Przygotowanie:


Do blendera wrzucamy dużą garść świeżej kolendry i pęczek bazylii, dodajemy 30 gramów orzeszków pinii, tyle samo parmezanu i dwie łyżeczki posiekanego czosnku. Wlewamy 150 mililitrów oliwy z oliwek oraz sok z jednej cytryny – i wszystko razem starannie miksujemy.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.