Katia Roman-Trzaska

Pesto


Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 4319

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ posiekanego ząbka czosnku

1/3 szklanki uprażonych płatków migdałowych

1/3 szklanki startego parmezanu

2 i ½ szklanki świeżo zerwanych liści bazylii (niepogniecionych)

sól

świeżo mielony czarny pieprz

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Zgnieć czosnek w moździerzu. Dodaj liście bazylii i pognieć razem. Następnie dodaj uprażone płatki migdałowe. Dodaj starty parmezan. Delikatnie wymieszaj dodając oliwę, tak by pesto było wilgotne, ale o stałej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Baba ghanoush
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Dorklokol

postów: 4

20.12.2010 21:43

CYTUJ

ktore pesto uwazacie za najlepsze??

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.