Sophie Grigson

Pesto


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pęczki bazylii

ok. 60 g orzeszków piniowych

2 ząbki czosnku

60 g sera pecorino

150 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

 

 

Przygotowanie:


Oderwać od łodyżek liście bazylii. Do malaksera włożyć liście bazylii, orzeszki piniowe, obrane
i przekrojone ząbki czosnku i ser pecorino. Zmielić wszystkie składniki dolewając oliwę przez otwór
w pokrywie malaksera, aż pesto stanie się kremowe.
Sos pesto można mrozić.

powrót

Podobne przepisy

Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Pasta jajeczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.