Jacques Pépin

Persillade z kurczaka


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.20)
trudność: brak

Persillade z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Rozdzielić liście sałaty rzymskiej lub głowiastej. Rozłożyć na dużym półmisku. Skropić je dwiema łyżkami oliwy, dwiema łyżeczkami świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nożycami podzielić pieczonego kurczaka na części razem z kośćmi. Ułożyć na sałacie. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i jedną łyżkę masła. Na gorący tłuszcz rzucić dwie łyżki posiekanej szalotki i jedną łyżkę posiekanego czosnku. Podsmażać przez 10 sekund. Dodać trzy łyżki grubo posiekanej świeżej natki. Podsmażać jeszcze 20 do 30 sekund. Domieszać sok z pieczenia kurczaka lub z pojemnika, w którym został on przyniesiony ze sklepu. Polać kawałki kurczaka. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.