Perłowy pudding z sago

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia malajska

Perłowy pudding z sago
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 gramów sago

1 białko jaja

200 gramów cukru palmowego w kawałkach

½ filiżanki wody

4 łyżki białego cukru

puszka mleka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Zagotować wodę w dużym rondlu i wsypać sago. Często mieszać, żeby kuleczki sago się nie sklejały. Wypłyną na powierzchnię. Ugotowane staną się przezroczyste. Odlać, kilkakrotnie opłukać z krochmalu zimną wodą. W czystej misce ubić białko na pianę. Dodać sago, wymieszać i włożyć do formy. Schłodzić (około godziny). Rozpuścić cukier palmowy w wodzie na średnim ogniu. Wsypać biały cukier i wymieszać do zupełnego rozpuszczenia. Przecedzić, polać pudding, wstawić na godzinę do lodówki. Wyłożyć pudding na talerz. Podzielić na porcje. Podawać polane syropem i mlekiem kokosowym.

powrót

Podobne przepisy

Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Letni deser z owoców
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.