Penne rigate con cavolo nero

Penne rigate con cavolo nero
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • pęk cavolo nero – włoskiej czarnej kapusty
  • 3 ząbki czosnku
  • paczka makaronu penne rigate (fałdowanych grubych rurek)
  • parmezan

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj 2 garnki wrzątku. Oderwij liście cavolo nero od łodyg. Włóż liście do wrzątku razem z ząbkiem czosnku i zblanszuj przez 5 min. Ugotuj makaron w drugim garnku z osolonym wrzątkiem. Ugnieć w moździerzu 2 ząbki czosnku. Przełóż ugotowaną kapustę z ząbkiem czosnku do naczynia malaksera i zmiksuj przez minutę. Dopraw cavolo nero solą, pieprzem i utartym czosnkiem. Włącz malakser i miksuj jeszcze przez minutę, dolewając oliwę cienką strużką. Odlej makaron i wymieszaj z cavolo nero. Posyp tartym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA