Anna Olson

Pekany prażone w syropie klonowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pekany prażone w syropie klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki połówek pekanów

3 łyżki czystego syropu klonowego

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 175°C i wyłóż blachę arkuszem papieru do pieczenia. Wymieszaj w misce pekany z syropem klonowym i czarnym pieprzem. Rozłóż je na przygotowanej blasze i wstaw do piekarnika na 10 -12 minut, aż się uprażą. Po ostygnięciu syrop zestali się na orzechach. Pekany można przechować w hermetycznym pojemniku do 1 miesiąca.

powrót

Podobne przepisy

Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.