Janella  Purcell

Patatas bravas


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Patatas bravas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ziemniaki ze skórką

3 łyżki oliwy z oliwek

łyżeczka papryki

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy solą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 20 minut, aż się zrumienią. Posypujemy papryką. Całość podajemy z sosem zrobionym z pozostałych składników podsmażonych na oliwie.

powrót

Podobne przepisy

Omlet biszkoptowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.