Janella  Purcell

Patatas bravas


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Patatas bravas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ziemniaki ze skórką

3 łyżki oliwy z oliwek

łyżeczka papryki

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy solą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 20 minut, aż się zrumienią. Posypujemy papryką. Całość podajemy z sosem zrobionym z pozostałych składników podsmażonych na oliwie.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.