Patatas bravas

Patatas bravas
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy solą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 20 minut, aż się zrumienią. Posypujemy papryką. Całość podajemy z sosem zrobionym z pozostałych składników podsmażonych na oliwie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA