Marieta  Marecka

Pasta z wędzonej makreli


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pasta z wędzonej makreli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 obrana wędzona ryba

½ małej czerwonej cebuli

świeża bazylia

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

4 rzodkiewki drobno pokrojone

½ łyżeczki musztardy typu Dijon

ew. sól, pieprz

Do podania: małe krakersy lub grzaneczki, pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:

Makrelę, musztardę, majonez, kapary, pieprz i bazylię wrzucamy do malaksera. Miksujemy wszystko krótko. Przekładamy do miseczki. Rzodkiewkę drobno kroimy, podobnie cebulkę i dodajemy do pasty rybnej. Mieszamy z pastą i ew. doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowe!

powrót

Podobne przepisy

Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.