Marieta  Marecka

Pasta z wędzonej makreli


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pasta z wędzonej makreli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 obrana wędzona ryba

½ małej czerwonej cebuli

świeża bazylia

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

4 rzodkiewki drobno pokrojone

½ łyżeczki musztardy typu Dijon

ew. sól, pieprz

Do podania: małe krakersy lub grzaneczki, pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:

Makrelę, musztardę, majonez, kapary, pieprz i bazylię wrzucamy do malaksera. Miksujemy wszystko krótko. Przekładamy do miseczki. Rzodkiewkę drobno kroimy, podobnie cebulkę i dodajemy do pasty rybnej. Mieszamy z pastą i ew. doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowe!

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.