Iwona  Zasuwa

Pasta z fasoli adzuki


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci, Pasztety i terriny

Pasta z fasoli adzuki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 szklanki ugotowanej fasoli adzuki

kilka łyżek szlachetnej oliwy z oliwek

0,5 szklanki pomidorów suszonych w oliwie

1 ząbek czosnku 


kilka gałązek świeżej bazylii

kilka łyżek passaty pomidorowej


sól i syrop klonowy do smaku


Przygotowanie:

Połącz w naczyniu ugotowaną fasolę, suszone pomidory, oliwę, czosnek i bazylię, dodaj passatę pomidorową, sól i syrop klonowy i zmiksuj na gładką masę.
Podawaj na przykład z wytrawnymi plackami. Pasta sprawdzi się również w roli roślinnego pasztetu na kanapce.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.