Tomasz Jakubiak

Pasta z cieciorki


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pasta z cieciorki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka ugotowanej cieciorki

2 łyżki uprażonego sezamu

cytryna

limonka

ząbek czosnku

łyżka oliwy

sól

świeża kolendra

owoc granatu

Przygotowanie:

Do malaksera wsyp cieciorkę, sezam i czosnek. Dodaj sok z limonki i cytryny oraz oliwę. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dolej więcej oliwy. Następnie przełóż pastę do miski. Dodaj owoc granatu i kolendrę. Dopraw solą. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Bardzo ciekawy pomysl na wykorzystanie ciecorki, w takiej postaci jeszcze jej nie jadlem.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.