Tomasz Jakubiak

Pasta z cieciorki


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pasta z cieciorki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka ugotowanej cieciorki

2 łyżki uprażonego sezamu

cytryna

limonka

ząbek czosnku

łyżka oliwy

sól

świeża kolendra

owoc granatu

Przygotowanie:

Do malaksera wsyp cieciorkę, sezam i czosnek. Dodaj sok z limonki i cytryny oraz oliwę. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dolej więcej oliwy. Następnie przełóż pastę do miski. Dodaj owoc granatu i kolendrę. Dopraw solą. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Hummus pietruszkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Bardzo ciekawy pomysl na wykorzystanie ciecorki, w takiej postaci jeszcze jej nie jadlem.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.