Daria Ładocha

Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i bazylią


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dobre dla dzieci

odsłon: 450

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

400 g ugotowanej ciecierzycy

10 g suszonych pomidorów

1 pęczek bazylii

2 ząbki czosnku

sok z 1 cytryny

50 g oleju

pół łyżeczki soli

ćwierć łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze na gładką masę i podawaj z ulubionym pieczywem, najlepiej na naturalnym zakwasie.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.