Pasta reale w rosole z kurczaka z chili

Przepis z programu Po prostu po włosku (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pasta reale w rosole z kurczaka z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 jajko

szczypta soli

szczypta pieprzu

garść tartego parmezanu

garść bułki tartej

½ dobrej jakości kostki rosołowej drobiowej, 500 ml wrzątku

Do podania:

tarty parmezan

¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)



Przygotowanie:

Zalać kostkę rosołową wrzątkiem, zostawić na małym ogniu. Do miski wbić jajko, roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Dodać parmezan i bułkę tartą, wymieszać, zagnieść na ciasto. Ciasto ścierać na tarce o grubych oczkach do rosołu, pogotować kilka minut. Podawać w miseczce, posypane dużą ilością parmezanu i płatkami chili, wedle upodobania.

















powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.