Pasta ful z bobu

Pasta ful z bobu
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w półksiężyce, pomidory pokroić w kostkę, a chili, czosnek i kolendrę posiekać. Na dnie garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy, dodać cebulę i smażyć przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać chili, czosnek i kumin i smażyć kolejną minutę, na koniec dodać pomidory z kolendrą i sporą szczyptą soli, dusić wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodać bób oraz wodę, gotować pod przykryciem przez 10 - 12 minut do czasu, aż bób będzie miękki. Następnie zblendować blenderem na pastę, dodać sok z cytryny, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i schłodzić. Kiedy pasta całkowicie wystygnie przełożyć do miseczek, skropić obficie oliwą, posypać pokrojoną cebulką, pomidorami oraz kolendrą i podawać z pieczywem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA