Pasta czerwone curry

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Pasta czerwone curry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 dużych (średnio - ostrych) czerwonych chilli

1 łodyga trawy cytrynowej

2 cm kawałek galangalu, w plasterkach

2 liście kaffir

1 szalotka

7 ząbków czosnku

1 łyżeczka pasty krewetkowej

½ szklanki wody (jeśli pasta jest zbyt sucha)

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i utrzeć na gładką pastę.

powrót

Podobne przepisy

Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Chutney z daktyli i tamaryndowca
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.