Laura Calder

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g świeżo startego parmezanu

posiekany rozmaryn i tymianek

 

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wymieszaj starty ser z ziołami, a następnie usyp wysepki wielkości ciasteczek na blasze. Piecz, aż ser roztopi się i utworzy małe placuszki, czyli około 5 min. Wyjmij blachę z piekarnika i delikatnie rozwałkuj dyski, formując je na wałku. Podaj lub ostudź i przechowuj w szczelnym pojemniku.

powrót

Podobne przepisy

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.