Agnieszka Kręglicka

Parmezan z gruszką i balasamico


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Parmezan z gruszką i balasamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

parmezan w kawałku

gruszki twarde

balsamico

cukier

 

Przygotowanie:

Dojrzały parmezan w kawałku podzielić na mniejsze cząstki, obok ułożyć ósemki twardej gruszki. Aby przygotować gęstą redukcję z balsamico, należy w garnku stalowym długo gotować ocet balsamiczny, kiedy zaczyna gęstnieć dosłodzić do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.