Agnieszka Kręglicka

Parmezan z gruszką i balasamico


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Parmezan z gruszką i balasamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

parmezan w kawałku

gruszki twarde

balsamico

cukier

 

Przygotowanie:

Dojrzały parmezan w kawałku podzielić na mniejsze cząstki, obok ułożyć ósemki twardej gruszki. Aby przygotować gęstą redukcję z balsamico, należy w garnku stalowym długo gotować ocet balsamiczny, kiedy zaczyna gęstnieć dosłodzić do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne pączki krabowe
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.