Parfait z wiśniami i białą czekoladą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parfait z wiśniami i białą czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

220 g żółtek

220 g drobnego cukru

400 g białej czekolady

1900 ml śmietany kremówki

kieliszek kirszu

800 g wiśni

woda

Przygotowanie:

Z cukru i odrobiny wody zrobić syrop „do piórka” i wlać go powoli do ubijanych żółtek. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać 200 ml śmietany i kirsz. Resztę śmietany ubić i połączyć z masą żółtkową i wiśniami. Przełożyć do foremek i zmrozić.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie pieczone w winie marsala
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.