Para 2 - pierś z kaczki z puree z pietruszki i sosem rozmarynowym - dobieraniec

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
trudność: łatwe

Para 2 - pierś z kaczki z puree z pietruszki i sosem rozmarynowym - dobieraniec
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś z kaczki

2 pietruszki

serek mascarpone 1 duża łyżka

½ jabłka

2 łyżki masła

1 łyżka miodu

2 szalotki

1 łyżka świeżego rozmarynu

szklanka wina czerwonego

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżka cukru

folia

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nacinamy skórkę kaczki i smażymy na zimnej patelni 10 - 12 min, żeby była półkrwista, posypujemy solą i pieprzem, następnie zawijamy w folię i odstawiamy na 5 min.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Brownie z masą czekoladowo-karmelową
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Brownie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.