Para 1 - comber z jelenia z grzybami i kaszą gryczaną - dobieraniec

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
trudność: łatwe

Para 1 - comber z jelenia z grzybami i kaszą gryczaną - dobieraniec
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

comber z jelenia

½ szklanki kaszy gryczanej

garść borowików mrożonych

garść grzybów suszonych

1 marchewka

1 łyżka miodu

1 łyżka masła

1,5 szklanki wina czerwonego

2 szalotki

3 ząbki czosnku

kilka gałązek rozmarynu

olej roślinny

tymianek

 

 

Przygotowanie:


Drobno kroimy szalotki rumienimy na maśle dodajemy rozmrożone borowiki i podsmażamy 3 min, dodajemy wino, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę masła i łyżkę miodu, dusimy aż wino się zredukuje.
Comber kroimy na steki marynujemy w oleju + czosnek + rozmaryn + pieprz, następnie smażymy na oleju po 3 min z każdej strony. Suszone grzyby moczymy we wrzątku. Kaszę gryczaną smażymy na maśle i zalewamy wywarem z grzybów. Grzyby siekamy i dodajemy do kaszy, całość gotujemy 20 min.
Marchewkę obieramy i obierakiem kroimy w długie plastry, smażymy na łyżce masła z dodatkiem łyżki miodu + tymianek, sól i pieprz, żeby była al dente.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.