Paprykowo-klonowy sos barbecue

Przepis z programu Manic Organic (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Paprykowo-klonowy sos barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 upieczone słodkie papryki

⅓ szklanki syropu klonowego

1 łyżka białego octu winnego

½ łyżeczki płatków chilli

½ łyżeczki soli morskiej

 

 

Przygotowanie:


Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę i wraz z pozostałymi składnikami starannie zmiksować. Powstały przecier przelać do garnka i zagotować. Gotować, aż zostanie go ¾ szklanki. Schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.