Papryka faszerowana

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Papryka faszerowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pomarańczowa papryka

2 łyżki tapenady

8 listków świeżej bazylii

dojrzały pomidor w ćwiartkach

2 ząbki czosnku w cienkich plasterkach

4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190°C. Przekroić paprykę wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pozostawiając szypułki i ułożyć na niewielkiej blasze. Nałożyć na dno papryki łyżkę tapenady. Włożyć do każdej połówki po 4 listki bazylii i po 2 ćwiartki pomidora, pestkami do góry. Posypać plasterkami czosnku. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Piec, aż papryka będzie zupełnie miękka i ściemnieje na brzegach, przez ok. godz. Podawać z chrupkim chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.