Pappardelle z serem castello, gruszką, boczkiem i migdałami

Pappardelle z serem castello, gruszką, boczkiem i migdałami
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w osobnym garnku we wrzącej osolonej wodzie.
Gruszkę i ser pokroić w małą kostkę, boczek i por w cienkie plasterki.
Patelnię rozgrzać, dodać boczek i prażyć.
Drugą patelnię rozgrzać i dodać masło, por, gruszkę, uprażony boczek, tymianek i smażyć całość. Doprawić szałwią, pieprzem i podlać miodem.
Do sosu dodać ugotowany makaron i kawałki sera, podgrzać do momentu aż ser się rozpuści. Podać udekorowane świeżym tymiankiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA