Paul Merret

Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

250 ml gorącego bulionu wołowego

400 g duszonej wołowiny

300 g mieszanych grzybów (boczniaków

pieczarek i shitake)

umytych i z grubsza pokrojonych

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na dużym ogniu. Dodaj grzyby i smaż mieszając przez 3-5 min. Dodaj mięso, zalej bulionem i duś 10 min, aż mięso zacznie się rozpadać. Wymieszaj w misce składniki salsy. Do rondla z mięsem i grzybami wrzuć ugotowany makaron, masło i połowę startego parmezanu i wszystko starannie wymieszaj. Rozłóż zawartość rondla do 4 misek, nałóż na wierzch porcje salsy i posyp resztą tartego parmezanu.

powrót

skomentuj przepis

#Yoszko

24.01.2012 12:32


Warszawa

CYTUJ

Może byście tak podali przepis bazowy na karkówkę? Był w programie - jak można podawać przepis bez podania jak przygotować bazę do niego???

BTW: Do karkówki były dodane także szalotki w przepisie bazowym....

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.