Maryla Musidłowska

Pappa al pomodoro


Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 21591

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

3 ząbki czosnku

3 puszki pomidorów bez skórki

1 l rosołu drobiowego

sól

świeżo zmielony pieprz

250 g czerstwego białego chleba bez skórki

listki bazylii

 

 

Przygotowanie:


Obierz cebulę i czosnek. Pokrój je. Połowę oliwy rozgrzej w garnku i duś na niej czosnek i cebulę aż do zeszklenia. Dodaj pokrojone pomidory i duś ok. 5 minut. Dolej bulion. Gotuj 30 minut. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i zrumień na niej pokrojony w kostkę chleb. Posiekaj listki bazylii. Napełnij zupą talerze, posyp grzankami i bazylią. Serwuj natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Zupa Pho z wieprzowiną
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.