Adam Chrząstowski

Papilot z sandacza na ostro z ziołami


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

odsłon: 7738

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta z sandacza

1 łyżka soli

2 łyżki suszonej ostrej papryki

3 łyżki świeżego tymianku

2 łyżki musztardy sarepskiej

2 cytryny

2 małe cukinie

2 czerwone papryki

sól

olej

 

 

Przygotowanie:

Paprykę nasmaruj olejem i upraż w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C. Przełóż do miski i szczelnie przykryj folią, by się odparzyła skórka.
Obierz papryki i pokrój w prostokąty. Cukinię pokrój w grube paski. Sól wymieszaj z ostrą papryką i tymiankiem. Cytryny pokrój w cząstki.
Sandacza podziel na porcje. Skórę posmaruj musztardą. Na środku papieru pergaminowego ułóż na przemiennie cukinie i paprykę i posól. Na tym połóż porcję ryby (skórą do góry), na rybę wysyp warstwę mieszanki paprykowej i obłóż cząstkami cytryny.
Zawiń papiloty i wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona żabnica z rozmarynem i czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.