Papaja z sosem imbirowym

Przepis z programu Nancy Lam Oczyszczenie duszy (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Papaja z sosem imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

dojrzała papaja



Sos imbirowy

szklanka wody

pięciocentymetrowy kawałek imbiru

3 łyżki płynnego miodu

kandyzowany imbir



Przygotowanie:

Przekroić papaję na cztery części. Usunąć nasiona. Wyciąć i pokroić miąższ starając się nie uszkodzić łupiny. Wlać do garnka filiżankę wody i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pięć centymetrów świeżo obranego imbiru. Gotować niecałą minutę. Wyjąć imbir z wody, zostawiając tylko kilka pasków. Dodać miód. Poczekać aż część wody wyparuje i sos zgęstnieje. Polać papaję sosem.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Ciastka z fetą i ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Pasta a la Norma
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bób i szparagi na kolorowym ryżu
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Puszysty omlet ze szpinakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.