Papaja z sosem imbirowym

Przepis z programu Nancy Lam Oczyszczenie duszy (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Papaja z sosem imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

dojrzała papaja



Sos imbirowy

szklanka wody

pięciocentymetrowy kawałek imbiru

3 łyżki płynnego miodu

kandyzowany imbir



Przygotowanie:

Przekroić papaję na cztery części. Usunąć nasiona. Wyciąć i pokroić miąższ starając się nie uszkodzić łupiny. Wlać do garnka filiżankę wody i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pięć centymetrów świeżo obranego imbiru. Gotować niecałą minutę. Wyjąć imbir z wody, zostawiając tylko kilka pasków. Dodać miód. Poczekać aż część wody wyparuje i sos zgęstnieje. Polać papaję sosem.



© Nancy Lam

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.