Jacek Sikora

Papaja nadziewana musem cytrynowym


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Papaja nadziewana musem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 papaja

½ kieliszka słodkiego białego wina

2 duże cytryny

szklanka cukru pudru

150 ml śmietanki kremówki

piana z 2 białek

1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach wody

 

Przygotowanie:

Wino wlać do miski, zetrzeć do niego skórkę z cytryny i dodać cukier puder. Całość wymieszać. W mikserze ubić śmietanę, w trakcie ubijania powoli i stopniowo, tak by masa nie „siadła” dolać wino z dodatkami. Masa powinna być gęsta. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Papaję przekroić na połówkę, wypestkować i wydrążyć środek zostawiając nieco miąższu. Krem przełożyć do papai i wstawić do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.