Pańska skórka

Przepis z programu
trudność: łatwe

Pańska skórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

0,5 kg cukru

250 ml wody

100 ml syropu różanego

opakowanie galaretki truskawkowej

4 białka

60 g mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki soli



Przygotowanie

Zagotuj wodę z cukrem i syropem różanym. Gotuj ją na bardzo gęsty syrop.

Białka ubij z solą. W momencie gdy już prawie będą sztywne dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszana z cukrem żelującym. Wlewaj gorący syrop cienkim strumieniem stale mieszając białka. Mieszaj do momentu na wolnych obrotach, aż masa będzie letnia. Teraz wylej ją na blachę wyłożoną pergaminem. Jak wystygnie krój ją nożem opłukanym ciepłą wodą.



© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

#aniucha

17.05.2012 13:56


iława

CYTUJ

no zobacze czy wyjdzie w co watpie miałam przepis z innej strony i wogule mi nie wyszło a miało być takie proste!

#paulina-kot

08.12.2011 00:51


w-wa

CYTUJ

zrobiłam prawdziwą :) to nic innego jak nugat, korzystajcie http://kotlet.tv/panska-skorka :)

#kinia98

06.11.2011 16:12


warszawa

CYTUJ

A czy ten przepis na panską skórke jest dobry bo nie wiem czy mam marnowac składniki czy nie...

#gosc2

06.11.2011 13:02


kalifornia

CYTUJ

wlasnie zrobilam, czekam az zastygnie, ale poki co to wogole nie przypomina panskiej skorki ani w smaku ani w wygladzie (jest taka brazowo-kremowa) :/

#gośśśśść

02.11.2011 23:17


CYTUJ

czy to w ogóle działa? ktoś sprawdził?

#phi

31.10.2011 17:22


plock

CYTUJ

rozumiem, że ten "cukier żelujący" w skaładnikach oznacza galaretke, tak?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.