Panna cotta z sosem malinowym

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Panna cotta z sosem malinowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 ml śmietany kremówki

5 g żelatyny w płatkach

150 g cukru

starta skórka z cytryny

sos malinowy

 

 

Przygotowanie:


W garnku gotujemy śmietanę z cukrem. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odsączamy i dodajemy do kremówki. Dodajemy skórkę cytrynową. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gdy wszystko się rozpuści wlewamy do małych foremek i zostawiamy w lodówce na 3 godziny aż się zetnie. Wyjmujemy z foremek i polewamy sosem malinowym.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.